Е-библиотека

Библиотека за модерна времена

Сајам књига посетило око 165.000 људи

04.11.2014

На сајму књига 164.606 посетилаца

Међународни сајам књига у Београду од 26. октобра до 2. новембра 2014. обишло је 164.606 посетилаца, скоро 6.500 више него прошле године (158.128), саопштили су данас организатори.

На 59. Сајму књига у Београду учествовало је 971 излагача, суизлагача и заступљених фирми, од којих 483 директно. Из иностранства је било присутно 77 издавача из 19 земаља, наводи се у саопштењу.


Евидентирано је 488 заступљених фирми, од којих 122 домаће, а 366 иностране, док су Београдски сајам књига и излагачи приредили публици и посетиоцима 866 програма и 10 изложби, пише у саопштењу.

Како се у саопштењу наводи, сајам књига пратио је 1.021 акредитован новинар, и то 912 из Србије и 109 из иностранства.

Сајам књига пратио је 1.021 акредитован новинар, и то 912 из Србије и 109 из 15 земаља: Кине, Русије, Мађарске, Јапана, Румуније, Бугарске, Словачке, Хрватске, Пољске, Словеније, Црне Горе, Републике Српске, Македоније, Ирана и Босне и Херцеговине.

Међународни сајам опреме и средстава за савремену наставу "Учила" и Сајам образовања "Звонце” у Београду

За време Међународног београдског сајма књига који ће бити одржан од 26. октобра до 2. новембра, одржаће се 45. Међународни сајам опреме и средстава за савремену наставу "Учила" и Сајам образовања "Звонце".

 

Сајам "Учила" је место размене информација о трендовима и новитетима на пољу савремених наставних средстава. Та манифестација, како се наглашава, намењена је образовно-васпитним установама, професорима и наставницима, васпитачима, директорима школа, представницима министарстава и локалне самоуправе које се баве образовањем, као и власницима књижара, ученицима и студентима. 


Додаје се да ће у хали 2 бити изложене интерактивне табле последње генерације, електронска библиотека, електронски дневник, уџбеници, приручници и наставна средства, педагошке свеске, радни листови, картографска издања, школски намештај, дидактичке друштвене игре, креативне играчке од картона и школски прибор. 

Академија Филиповић представила је акредитоване семинаре, интерактивне табле најновије генерације, педагошке свеске, програм за библиотечко пословање http://www.ebiblioteka.rs , програм за електронско вођење дневника https://www.eskolskidnevnik.rs , програм за  прављење школских сајтова http://www.nasaskola.rs. Сви представљени програми наишли су на велико интересовање посетиоца

 Назад на листу

Пријава