Е-библиотека

Библиотека за модерна времена

Сајам књига 2013. у бројкама

30.10.2013

Према званичним подацима организатора, овогодишњи Сајам књига посетило је 158.128 особа. Посета је већа од прошлогодишње када је регистровано 150.798 посетилаца. На Сајму се представило укупно 897 учесника (излагачи, суизлагачи и заступљене фирме), од којих 494 директних излагача – 446 домаћих и 48 иностраних излагача из 16 земаља (Пољске, Велике Британије, Француске, Немачке, Аустрије, Шпаније, Јапана, Кине, Индије, Русије, Белорусије, Ирана, Македонија, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе).

Такође, Сајам је и био и изузетно медијски пропраћен. Дешавања на Сајму пратило је 1.324 акредитованих новинара, од којих 1.255 из Србије и 69 из иностранства – из Немачке, Француске, Грчке, Белгије, Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније, Хрватске, Украјине, Црне Горе, Румуније, Бугарске, Канаде, Ирана и Јапана.

Упоредни подаци показују како сваке године број посетилаца, излагача и новинара расте.

Сајам је пратио и богат програмски садржај. Одржано је укупно 423 програма у организацији Сајма књига и издавача, а само у организацији Сајма књига реализовано је 89 програма. Постављено је и 6 изложби посвећених књижевницима, књизи и писму.

Наведени резултати потврђују да је Међународни београдски сајам књига највећа манифестација ове врсте у региону, и једна од најзначајнијих у Европи.Назад на листу

Пријава